Piano kopen

Emile van Leenen Piano's en Vleugels;
een piano kopen


 

Bekijk hier ons aanbod


Of scroll naar "piano kopen tips" voor unieke tips voor het kopen van een piano.

Een piano kopen is een leuke zoektocht, een duurzame investering en een gekocht instrument moet lang plezier geven. Het kopen van een piano roept vaak vragen op. Wat zijn de verschillen tussen een nieuwe en een tweedehands piano? Waarin onderscheiden de verschillende merken en modellen zich? Wat voor klank en toon zoek ik?

Emile van Leenen Piano's en Vleugels is een pianowinkel in Leiden met een aanbod van meer dan 50 piano's en vleugels. Nieuw en Tweedehands. Kom langs in de winkel voor passend advies of bekijk ons aanbod!
 
Op zaterdagen is er bij ons altijd een concertpianist aanwezig om met u toon en klank voorkeuren te bespreken om zo een piano te vinden die echt bij u past!


piano's

 

 

Piano kopen tweedehands of nieuw


Emile van Leenen Piano’s is specialist op het gebied van piano’s en vleugels. Wij hebben dan ook een ruim assortiment met allerlei verschillende merken en modellen. Zo bieden wij gebruikte piano’s aan die vol karakter zitten. Hierbij kunt u kiezen voor een model dat voor 1950 is gemaakt of voor een moderne variant, van Steinway & Sons tot Yamaha. Bent u echter op zoek naar een model die u zich helemaal eigen kunt maken. Kies dan voor één van onze nieuwe piano's. Van plan om een piano te kopen? Bij ons vindt u altijd wat u zoekt.  

Zo zijn wij dealer van Grotrian-Steinweg, August Förster, Schimmel, Petrof en Wilh. Steinberg.


Vooral Grotrian-Steinweg, August Förster en Schimmel zijn bekend vanwege hun hogere (toon)kwaliteit dan bijvoorbeeld Yamaha of Kawai.
Ook kunt u met ons de fabrieken bezoeken! 

Bekijk hier onze:
 

Nieuwe piano's Piano's na 1950 Piano's voor 1950

 

grotrian-steinweg piano august förster piano Schimmel piano petrof piano Wilh. Steinberg piano

Piano kopen tips


Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om mee te nemen bij de aanschaf van een piano. Een mooie piano om te zien zegt weinig over de kwaliteit. Een piano kan mooi glanzen of er als nieuw uitzien maar toch de klank missen die nodig is om te genieten van het instrument. Speel daarom op verschillende piano's en ervaar de verschillen in klank, een piano kopen is een zoektocht naar wat bij u past. Kunt u zelf nog niet spelen laat u dan adviseren door een goede pianist. De klank kan u raken, dit is een gevoel wat voortkomt uit klankleur en een aangenaam toucher.

Elke piano voelt anders, toetsen komen sneller op of zijn moelijker in te drukken. Dit heeft deels met voorkeur van de pianospeler te maken maar ook met de kwaliteit en de afstelling van het mechaniek. Bij een erkende pianovakhandel kunt u ervan uit gaan dat er vakbekwame mensen zijn om u daarin goed te adviseren. Tweedehands piano's worden bij ons altijd opnieuw afgeregeld en soms gerestaureerd. Zelfs nieuwe piano's kunnen nog beter afgeregeld worden, dit doen wij altijd.

Houdt ook rekening met de akoestiek van de ruimte waarin uw piano komt te staan. In een kleine kamer kan een grote piano soms te veel volume geven. Ook een stenen vloer laat de piano harder klinken. De betere pianomerken gaan een generatie lang mee. Let daarom niet alleen op wat een piano nu kost maar ook of hij lang in goede staat blijft en zijn waarde behoud. Dit zijn enkele tips voor het kopen van een piano. Bent u van plan om een piano via marktplaats te kopen of van een particulier? Lees dan hieronder in onze praktische tips hoe u de staat en waarde van het instrument kunt controleren.

 

waar kan ik een piano kopen?


Een PIANO KOPEN op MARKTPLAATS


Regelmatig krijgen wij de vraag om een piano te stemmen van iemand die zijn piano onlangs via marktplaats heeft gekocht. Soms zit er iets moois bij maar heel vaak komen wij piano's tegen die niet goed meer zijn. Vaak is zo'n piano moeilijk te stemmen omdat de stempennen los zitten. Ook zien wij vaak scheurtjes in de zangbodem waardoor naast de toon een ruis of rammel ontstaat. Dit is zonde, dus daarom volgen hier een aantal tips hoe u kunt controleren of de piano nog goed is en waar u op moet letten als u een piano op marktplaats wilt kopen.
 
  • Staan alle toetsen even hoog?
  • Is elke toon zacht aan te slaan? (komt er dan nog toon uit)
  • Ruikt u in de piano een muffe vochtige lucht? Dan is de kans groot dat de piano stroef speelt en er roest op de snaren en of schimmel in het mechaniek zit.
  • Kijk naar het aanslagpunt van de hamerkoppen, als er diepe groeven in zitten, dieper dan 1 mm is dat niet goed. De toon vervormt dan te veel als je zacht probeert te spelen.
  • Achter de snaren zit de zangbodem, dit is een grote houten plaat. Hier mogen geen scheuren in zitten.
  • De snaren lopen net als bij bijvoorbeeld een viool over een kam, op die kam zitten stiften die de snaren op hun plaats houden, die stiften kunnen los zitten. Als ze werkelijk los zitten geeft dat een slechte vage toon.
  • De stempennen zijn de pennen waar de snaren aan vast zitten, deze moeten recht en strak in de gaten van het stemblok zitten. Als ze naar beneden hangen is de piano niet meer te stemmen.
  • De centrale A van de piano hoort 440 hz te zijn, dit kunt u controleren met een stem app. Is het verschil erg groot? Dan is er een risico dat de piano niet meer op toon gestemd kan worden.


Dit is een lijst met de meest belangrijke punten om een piano tweedehands te kopen. Als u het risico niet wilt lopen kunt u altijd in onze pianowinkel in Leiden komen kijken. Al onze tweedehands piano's en vleugels hebben een onderhoudsbeurt gehad en zijn zo nodig gerestaureerd. Bovendien krijgt u 5 jaar garantie, wordt de piano gratis thuisbezorgd, inclusief nog een stembeurt binnen 6 weken. Zo loopt u geen risico als u een piano koopt. Ditzelfde geldt voor het kopen van een pianokruk of pianobank. Via pianokrukwinkel.nl verkopen wij een hoop pianobanken en pianokrukken die alleen maar van goede kwaliteit zijn. Met verlijmde poten, zodat de pianobank altijd kraakvrij blijft, met betere houtsoorten, betere lak en het beste mechaniek. 


Bekijk hier ons aanbodEEN PIANO KOPEN BIJ EMILE VAN LEENEN


Bij Emile van Leenen delen wij een passie voor piano’s en vleugels. Onze werknemers hebben dan ook ontzettend veel kennis over het instrument in huis. Zowel over nieuwe als gebruikte modellen. Dus wilt u een piano kopen waarvan u zeker weet dat u er nog vele jaren plezier mee kunt beleven? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het reviseren van uw instrument, het huren van een concertzaal en pianoles. Benieuwd wat klanten over ons zeggen? Lees onze recensies
 

piano te koop


NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP

Het aanschaffen van een piano is een grote investering. Dat doet u natuurlijk alleen bij een echte specialist. Kom daarom zeker eens langs bij Emile van Leenen Piano’s. U vindt ons aan de Lammermarkt 59 in Leiden. Bent u op zoek naar meer informatie over een piano kopen? Neem dan direct contact met ons op! Dit kan door middel van ons formulier of door een e-mail te sturen naar info@emilevanleenenpianos.nl. U kunt ook bellen via 071 - 58 91 426. Eén ding is zeker: voor het kopen van een piano bent u hier aan het juiste adres!

 

Contact
 

De diensten 
van 
Emile 
van Leenen Piano's
worden door onze klanten beoordeeld met een 9,4 uit 10 op basis van meer dan 28 beoordelingen.

trustpilot piano kopen
 

 

Emile van Leenen

Piano’s en vleugels

Contactgegevens

Lammermarkt 59
2312 CM Leiden

071 - 58 91 426
06 - 54 35 45 67

Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar!

Openingstijden

Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Maak een afspraak

Ook buiten openingstijden bent u op afspraak welkom.

Maak een afspraak