Shigeru Kawai

Shigeru Kawai


shigeru kawai logo


Met als doel om de allermooiste vleugels te bouwen die tot de top behoren richtte Kawai in 2001 Shigeru Kawai op. Een grote stap werd genomen in 2012 toen Shigeru Kawai begon met de “Concert series”. In een zeer korte tijd werd de vleugel steeds vaker gekozen door conservatoria, concertzalen en concoursen.
 

Bekijk hier alle Shigeru Kawai vleugels

 
 

Beroemde pianisten


Bekende pianisten zijn erg enthousiast over Shigeru Kawai. Mikhail Pletnev geeft al enkele jaren concerten op een Shigeru kawai en zei dat hij van mening is dat het op dit moment s ’werelds best gebouwde vleugel is. Michael Kieran Harvey noemt de aanslag uitmuntend, de toon krachtig, met extreem veel klankleuren en dynamische schakeringen. Volgens Warren Mailley-Smith behoort de Shigeru Kawai serie ongetwijfeld tot de topklasse van de vleugels.

Mikhail Pletnev   warren mailley-smith   michael kieran harvey


 

Klank en toucher van Shigeru

 
De klank van Shigeru kawai is helder en puur. De lengte van de toon (sustain) is zeer lang bij deze instrumenten, waardoor legato spelen veel makkelijker is. Door het toucher is de toon ontzettend goed te controleren, wat resulteert in een groot dynamisch bereik.Voor de zangbodem wordt langzaam groeiend sparrenhout van de hoogste kwaliteit gebruikt. Het hout wordt op een natuurlijk manier zo’n vijf jaar lang gedroogd. Dit in tegenstelling tot andere fabrieken waar dat versneld gedroogd wordt in droogkamers. Hierdoor is de flexibiliteit van de zangbodem nog beter.

hout

De kam, die de toon overbrengt van de snaar naar de zangbodem, is verticaal gelamineerd met verschillende harde houtsoorten. De verschillende vezellengtes van de houtsoorten zorgen ervoor dat de verschillende frequenties goed overgebracht worden op de zangbodem. In de discant (de hogere tonen) wordt net als bij Fazioli buxushout gebruikt, dit is een zeer harde houtsoort die, de frequenties van de hoge tonen nog beter doorgeeft.

Net als bij Steinway wordt een duplex scale gebruikt. Dit is een meeklinkend gedeelte aan de achterkant van de snaar, voor een rijkere klank. Shigeru kawai heeft zelfs een dubbel duplex scale, dus aan beide zeiden zo’n vrij klinkend gedeelte.

kam

De toetsen van alle vleugels zijn even lang als die van de grootste concertvleugel. Een concertpianist voelt daardoor geen verschil wanneer hij of zij op een kleinere vleugel speelt. Het grote voordeel van langere toetsen is dat het gewicht aan de voorkant van de toets praktisch hetzelfde is als het gewicht aan de achterkant van de toets.

toetsen


De Shigeru Kawai vleugels zijn voor een groot deel handgebouwd en geperfectioneerd, daarom duurt de bouw van een SK vleugel tot 5 keer langer dan van een normale Kawai vleugel.
 

Modellen van Shigeru Kawai


 
Er zijn zes verschillende vleugel lengtes:
Shigeru SK2 met een lengte van 180 cm.
Shigeru SK3 met een lengte van 188 cm.
Shigeru SK5 met een lengte van 200 cm.
Shigeru SK6 met een lengte van 214 cm.
Shigeru SK7 met een lengte van 229 cm.
Shigeru SK EX met een lengte van 278 cm.

 

Shigeru SK2       Shigeru SK3       Shigeru SK5

Shigeru SK6       Shigeru SK7       Shigeru SK EX

 
 
 

Master Piano ArtisanDe Shigeru vleugels worden gebouwd door Master Piano Artisans (MPA). Deze MPA is van het begin tot het eind verantwoordelijk voor de bouw van een vleugel. Uniek is dat deze man of vrouw ook uit Japan komt wanneer de vleugel in uw woonkamer staat om zijn werk te controleren en eventueel aan te passen aan de ruimte.


MPA
 
 
 

Uw naam in de fabriekWanneer u een Shigeru Kawai vleugel koopt krijgt u niet alleen certificaat met handtekening van de MPA maar vragen zij ook uw naam en adres gegevens voor een bordje aan de muur in de fabriek. 

 

Contactgegevens

Lammermarkt 59
2312 CM Leiden

071 - 58 91 426
06 - 54 35 45 67

Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar!

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Maak een afspraak

Ook buiten openingstijden bent u op afspraak welkom.

Maak een afspraak