Tweedehands piano kopen

Emile van Leenen Piano's: Tweedehands piano's


 

Tweedehands piano's

 

Als u een tweedehands piano wilt kopen, moet deze van goede kwaliteit zijn. Bij Emile van Leenen koopt u een gebruikte piano die in onze eigen werkplaats is gerenoveerd, gerestaureerd of is gereviseerd. Al onze medewerkers zijn gediplomeerde, ervaren technici en hebben verstand van hun vak, aandacht voor u als klant en passie voor de piano. Zo staan wij garand voor kwaliteit.

tweedehands piano's


Tweedehands piano kopen bij Emile van Leenen


Bij Emile van Leenen piano’s en vleugels vindt u een breed assortiment van tweedehands piano’s. Ons aanbod is onderverdeeld in piano’s van voor 1950 en na 1950.

Beluister, bespeel en bewonder schitterende piano’s van merken van Steiway & Sons tot Yamaha met een constant aanbod van meer dan dertig 2ehands piano's. Wij hebben ook nieuwe piano's van onder andere Grotrian-Steinweg, August Förster en Schimmel. Kom gerust langs in onze showroom in Leiden.

Vijf redenen om te kiezen voor een tweedehands piano van Emile van Leenen:

  1. Alleen instrumenten van gerenommeerde merken, in zeer goede staat
  2. Alle instrumenten zijn door onze technici gestemd, afgesteld en gereviseerd
  3. Gepolitoerde piano’s en vleugels worden weer perfect bijgewerkt door een politoerspecialist
  4. De aankoop van uw piano of vleugel is inclusief 5 jaar inruilgarantie.
  5. Inclusief gratis transport en een gratis stembeurt.

Bent u op zoek naar een tweedehands vleugel?

Emile van Leenen piano’s en vleugels bezorgt gratis in heel Nederland.tweedehands piano verkoop
 


De restauratie van tweedehands piano's


Afhankelijk van de staat en de leeftijd van de piano, worden ze in onze werkplaats allemaal onder handen genomen. Oudere piano's van hoge kwaliteit worden veel mooier wanneer de snaren vernieuwd worden. Oude hamerkoppen van de tweedehands piano's worden vervangen voor mooie nieuwe met veerkrachtig vilt. De toon wordt daardoor voller en rijker. Ook wordt het dempervilt altijd vervangen, waardoor de toon na de aanslag weer beter afgedempt wordt. 

Onze meubelmaker werkt al 22 jaar bij Emile van Leenen Piano's en Vleugels. Hij zorgt voor het uiterlijk van de gebruikte piano's en vleugels. Dit doet hij onder andere door delen opnieuw te fineren en daarna met de hand over te politoeren.

Jongere goede tweedehands piano's zijn minder grondig te restaureren, maar moeten wel opnieuw afgeregeld worden, sommige mechanieken zijn te stroef geworden, spelen te zwaar en moeten dan schoon, glad gemaakt worden maar als dat niet voldoende is worden de asjes (scharniertjes van de hamers) vervangen. Dit heet ook wel verkernen.

Het goed afstellen van het mechaniek is zeer belangrijk. De toetsen moeten allemaal even hoog liggen. Ze moeten allemaal even diep naar beneden gaan (10 milimeter) en de hamer moet twee milimeter voordat hij de snaar raakt terugvallen en in de bas drie milimeter. De hamers moeten de drie snaren precies tegelijk raken. Als een hamer scheef staat geeft dit een lelijke toon. De hamers moeten daarom goed gericht worden op de snaar. Dit geldt zowel voor occasion piano's maar net zo goed voor nieuwe. Nieuwe piano's kunt u hier vinden.


foto revisie tweedehands piano's


 

Koop een tweedehands piano en plan uw eigen besloten concert!


Ons monumentale pand aan de Lammermarkt 59 in Leiden bestaat uit 3 verdiepingen. De bovenste verdieping is omgetoverd tot concertzaal, welke plaatst biedt aan maar liefst honderd personen. In onze concertzaal kunt u spelen op de Grotrian-Steinweg Concert 225 vleugel. Met recht het pronkstuk van onze concertzaal! Wanneer u een tweedehands piano (of nieuwe piano) koopt bij Emile van Leenen Piano’s mag u gratis gebruik maken van onze concertzaal. Nodig vrienden en familie uit en geef uw eigen besloten concert!

We stemmen de vleugel voor elk concert! Koopt u geen piano bij Emile van Leenen Piano’s, maar wilt u toch gebruik maken van onze concertzaal? Dat is mogelijk! U huurt de zaal voor €195,-. Wilt u weten of de concertzaal nog beschikbaar is? Bel 071-5891426 of 06-54354567. Ook kunt u ons een e-mail sturen via info@emilevanleenenpianos.nl

 

Bekijk hier ons aanbod

 
De diensten 
van 
Emile 
van Leenen Piano's
worden door onze klanten beoordeeld met een 9,4 uit 10 op basis van meer dan 28 beoordelingen.

trustpilot emile van leenen piano's
 
Terug naar de website.

 

Contactgegevens

Lammermarkt 59
2312 CM Leiden

071 - 58 91 426
06 - 54 35 45 67

Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar!

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Maak een afspraak

Ook buiten openingstijden bent u op afspraak welkom.

Maak een afspraak