Pianoleraren & Pianostemmers

Thera Klaassen

E-mailadres
info@theraklaassen.nl

Telefoonnummer
0610761973

Klassiek pianiste

Thera Klaassen is klassiek pianiste.
Zij studeerde aan het ArtEZ Conservatorium bij pianist Frank Peters.
Inspiratie deed zij op in Masterclasses en lessen van pianisten Marjes Benoist, Wibi Soerjadi, Ralph van Raat, Robijn Tilanus en Faina Bryanskaya. Aandacht hierbij ging uit naar de relatie tussen toonvorming, interpretatie, techniek en klank.

Certified Instructor in the Craft of Piano Playing

Zij deed tevens de twee-jarige topopleiding aan het internationaal erkende Alan Fraser Piano Institute (AFPI). Als gecertificeerd “Instructor in the Craft of Piano Playing”. De essentie van de Craft is om pianisten te begeleiden bij de ontwikkeling van een pianospel dat alle kenmerken in zich draagt van de pianistiek die haar oorsprong heeft in het spel van de grote pianovirtuozen van de Romantiek. Klavierleeuwen met een rijke orchestrale klank, virtuositeit en een hoorbare individuele artisticiteit.
De techniek van Fraser is verweven in alle lessen. Daarnaast kunnen professionele pianisten die hun techniek van meer gemak of subtiliteit willen voorzien, een serie losse lessen afspreken die specifiek hierop zijn ingericht.
Het aantal pianisten in Nederland dat gecertificeerd is in deze methodiek is heden beperkt.   
               
Voor jonge kinderen: Music Mind Games muziektheorie

Thera geeft ook les aan jonge kinderen. Om lessen voor hen afwisselend en kleurrijk te maken specialiseerde zij zich in theorie-onderwijs in spelvorm. Zij is gecertificeerd Music Mind Games Teacher. Daarnaast werkt zij desgewenst met de nieuw ontwikkelde methode “Klavierleeuwen en Podiumbeesten”. Ook de improvisatie en het spelen met akkoorden maken onderdeel uit van de lessen. Voor meer informatie over bovenstaande kunt u op haar website kijken bij “Pianoles” onder “Specialisaties”. www.theraklaassen.nl

Pianostudio Thera Klaassen beschikt over twee concertvleugels. Een prachtige Yamaha en een Bechstein.

Concerten

Thera’s pianospel wordt gekenmerkt door een bijzondere muzikaliteit en klankkleur.
Zij beschikt over een zeer mooi repertoire piano solo.
Composities van Liszt, Chopin, Mendelssohn-Bartholdy, Bach, Rachmaninov, César Franck en Chatsjaturian staan op het vaste programma.
Zij treedt op als solopianiste, in pianoduo en in ensembleverband. Inspirerende momenten waren haar optredens op de pianofestivals van Wibi Soerjadi, de opnamen van de DVD “Canto Ostinato” met pianist Daniël Claes en de CD “Chopin Nocturnes complete” i.s.m. pianist Wouter Harbers. Een bijzonder mooie lijn in haar loopbaan is het feit dat zij sinds vele jaren vast kerkpianiste is van het AMC ziekenhuis in Amsterdam.

Collegereeksen en lezingen muziekgeschiedenis

Naast haar conservatoriumstudie studeerde Thera geschiedenis. Als historica/pianiste geeft zij collegereeksen muziekgeschiedenis en avondvullende lezingen.

 

 

Terug naar overzicht

Contactgegevens

Lammermarkt 59
2312 CM Leiden

071 - 58 91 426
06 - 54 35 45 67

Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar!

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Maak een afspraak

Ook buiten openingstijden bent u op afspraak welkom.

Maak een afspraak