Piano laten stemmen

Pianostemmer


Wilt u uw piano laten stemmen? Of is uw piano of vleugel toe aan een flinke opknapbeurt, of misschien zelfs een complete revisie? Bij Emile van Leenen Piano’s bent u dan aan het juiste adres! In ons pand in Leiden beschikken wij over een eigen werkplaats. Hier zijn drie gediplomeerde restaurateurs aanwezig. Een van onze restaurateurs is tevens Steinway-gecertificeerd. Dit resulteert in een piano of vleugel die weer vol klinkt. Ook is het mogelijk uw piano enkel te laten stemmen. Dit doen wij op locatie. Wilt u direct een afspraak maken om uw piano te laten stemmen? U bereikt ons telefonisch via 071-5891426 of via 06-54354567

Het laten stemmen van een piano

Veel muziekinstrumenten worden door de bespelers zelf gestemd. Het stemmen van een piano of vleugel kan in de meeste gevallen niet door de bespeler zelf gedaan worden, tenzij deze zeer ervaren is. Het stemmen van een piano of vleugel vergt namelijk veel oefening. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat na het stemmen, de eerste gestemde nog steeds goed op toon staat.

Piano stemmen doet Emile van Leenen nog steeds met veel plezier. Hij vindt het heerlijk om zoveel ervaring te hebben. Als een van de eerste haalde hij de CPT (Certified Pianotuner) stemtest van de VvPN; de Nederlandse vereniging van pianotechnici. Tegenwoordig bouwt Emile van Leenen Piano’s veel lifesaver systemen in de piano’s in. Hierdoor gaat de (constante) kwaliteit van de stemming nog verder omhoog. Met behulp van zo’n lifesaver blijft de luchtvochtigheid het gehele jaar door veel meer op hetzelfde niveau waardoor de piano (of vleugel) veel minder krimpt of uitzet.

Piano laten stemmen op locatie

Onze pianowinkel is gevestigd in Leiden, het stemmen van een piano doen wij op locatie. Wij komen onder andere in de volgende plaatsen:

Piano laten stemmen in Leiden
Piano laten stemmen in Leiderdorp
Piano laten stemmen in Oegstgeest
Piano laten stemmen in Voorhout
Piano laten stemmen in Rijnsburg
Piano laten stemmen in Katwijk
Piano laten stemmen in Noordwijk
Piano laten stemmen in Voorschoten
Piano laten stemmen in Voorburg
Piano laten stemmen in Rijswijk
Piano laten stemmen in Leidschendam
Piano laten stemmen in Wassenaar
Piano laten stemmen in Zoeterwoude
Piano laten stemmen in Zoetermeer
Piano laten stemmen in Hazerswoude
Piano laten stemmen in Rijpwetering
Piano laten stemmen in Oud Ade
Piano laten stemmen in Oude Wetering

Bent u niet woonachtig in een van deze plaatsen, maar wilt u wel uw piano laten stemmen? U kunt altijd even contact met ons opnemen.

 

Emile van Leenen

Piano’s en vleugels

Contactgegevens

Lammermarkt 59
2312 CM Leiden

071 - 58 91 426
06 - 54 35 45 67

Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar!

Openingstijden

Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Maak een afspraak

Ook buiten openingstijden bent u op afspraak welkom.

Maak een afspraak