Pianokrukken en Pianobanken

Een pianokruk kopen?


Voor pianokrukken en pianobanken kunt u terecht bij pianokrukwinkel.nl. Hier verkopen wij alleen maar pianokrukken en pianobanken waarvan de kwaliteit zeker is.
Kraakvrij door verlijmde poten. (Veel goedkopere pianobanken gaan kraken).
De beste houtsoorten, betere lak en met een hoogwaardig mechaniek.

       pianokrukwinkel

 
Bekijk hier het aanbod

 Wat is een goede pianokruk of pianobank?


De woorden pianokruk en pianobank worden erg veel door elkaar gebruikt. Pianobanken worden steeds populairder, er worden meer van verkocht en er zijn meerdere soorten van. Veel mensen bedoelen met een pianokruk een pianobank. Maar strikt genomen ziet u het verschil hieronder.
Pianobanken zijn stabieler dan pianokrukken maar pianokrukken nemen minder ruimte in, verder is het vooral van belang wat iemand zelf het mooiste vindt.

                      pianokruk afbeelding
 Een pianokruk of pianobank kopen?


Vooral bij pianobanken zijn er veel kwaliteitsverschillen. Dit zit allereerst in hoe de poten bevestigd zijn. Verlijmde poten zijn van hogere kwaliteit. Helaas hebben bijna alle goedkope pianobanken geschroefde poten.
Het komt veel voor dat pianobanken met geschroefde poten gaan kraken.
Alleen via pianokrukwinkel.nl verkopen wij uitsluitend pianokrukken en pianobanken van hogere kwaliteit, altijd met verlijmde poten.
Geschroefde poten zijn niet te zien vanaf de buitenkant. Dit is alleen te zien als het dekje van de pianobank eraf getild wordt. 
 


Verschillende soorten


Houtsoorten zijn ook van verschillende kwaliteit vooral beuken en eikenhout zijn betere houtsoorten, verder zijn er ook kwaliteitsverschillen in de lak en in het mechaniek.
Er zijn verschillende soorten pianokrukken en pianobanken. Hydraulische pianobanken kunnen erg snel versteld worden en zijn daarom vooral erg geschikt als er meerdere mensen op de piano spelen.
De zitting van een pianokruk of pianobank kunnen van velours, skai of van leer zijn. Velours is een soort stof en skai is kunstleer.
 


Ons aanbod bekijken


Wilt u een pianokruk of pianobank komen bekijken in onze pianowinkel? Dat kan, mail of bel wel even van te voren naar info@emilevanleenepianos of 0715891426 zodat het zeker is dat we de betreffende modellen op voorraad hebben.
Bent u naast een pianobank ook geínteresseerd in het kopen van een piano? Bekijk dan ons aanbod piano's.

piano kopen

 

Contactgegevens

Lammermarkt 59
2312 CM Leiden

071 - 58 91 426
06 - 54 35 45 67

Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar!

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 16.00 uur

Maak een afspraak

Ook buiten openingstijden bent u op afspraak welkom.

Maak een afspraak